imatge fons header

Pesca SOS: projecte

En els darrers anys, l’estudi, el seguiment i la gestió de la pesca artesanal ha anat guanyant importància, i amb això la necessitat de crear estratègies de gestió locals, nacionals i internacionals, que fins aleshores s’havien centrat més en la pesca d’arrossegament i encerclament.

Una pesca sostenible és clau per assegurar la conservació de les poblacions de peixos i dels ecosistemes marins. És per això que cal que els diferents arts menors que utilitzen els pescadors artesanals assoleixin cada vegada més un major nivell de sostenibilitat, reduint l’impacte ecològic i contribuint a la sostenibilitat del sector pesquer.

Aquest projecte s’ha centrat en l’estudi de la pesca artesanal al Cap de Creus i Golf de Roses. Els mostrejos s’han fet pel mètode d’ ”auto-mostreig” supervisat per una biòloga de la Càtedra Oceans i Salut Humana, amb la finalitat de fer partícip i implicar la figura del pescador tant en l’estudi com en la cogestió dels recursos pesquers que es deriva dels resultats de l’estudi, i que es fa en el marc de la Taula de Cogestió de la pesca artesanal de Cap de Creus.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR