El projecte GALP Termòfiles ha avaluat 16 espècies d’interès pesquer d’aigües càlides (espècies termòfiles) que, a causa de l’escalfament de les aigües del mar pel canvi climàtic, estan augmentant en abundància i es capturen cada cop en majors quantitats a la Costa Brava.
Aquest estudi pretén contribuir a millorar la competitivitat del sector pesquer de la Costa Brava amb espècies que, actualment, tenen un valor de mercat baix o nul perquè el consumidor no les valora. S’han analitzat les millors maneres d’aprofitar aquestes espècies de manera sostenible i saludable, mitjançant una diagnosi de cada una d’elles per obtenir informació sobre la seva distribució, l’estat de la seva població a la Mar Catalana, la seva pesqueria i la quantitat d’àcids grassos Omega 3 que ens aporten, així com els possibles riscos per a la salut humana (paràsits, metalls pesants, etc). Per donar-les a conèixer a la població s’ha fet un llibret amb receptes sobre com cuinar-les i també s’han realitzat uns tallers gastronòmics demostratius a l’Aula Gastronòmica de Roses, unes fitxes sobre les espècies per donar-les a conèixer als compradors i xerrades a diversos instituts d’ESO i batxillerat de la província de Girona en col·laboració amb cuiners i pescadors.
Les espècies termòfiles sovint estan poc explotades i normalment en vies d'expansió (perquè justament l'increment de la temperatura de l'aigua afavoreix el seu creixement, condició i reproducció), de manera que la promoció del seu consum pot contribuir a diversificar el consum d'espècies i treure "pressió" a les espècies tradicionals. També són espècies que sovint són descartades, per la qual cosa amb la valorització del seu consum s'ha de contribuir al compliment de la normativa "Landing Obligation" (obligació a desembarcar) de la Unió Europea.