imatge fons header

Altres activitats

Sortida marítima amb un catamarà per les aigües del Parc Natural de Cap de Creus

El 29 de setembre de 2019 es va fer una sortida a bord d'un catamarà per les aigües del Parc Natural de Cap de Creus en el marc del projecte MedPAN i de la II Jornada sobre el mar i la salut organitzada per la Càtedra Oceans i Salut Humana a Roses. Al voltant de 100 persones de diverses edats (de 7 a 85 anys) van participar en l'activitat que va consistir en dues parts: en primer lloc, els investigadors van fer una xerrada informal mentre navegaven per les aigües del Parc Natural del Cap de Creus per tal d’exposar les evidències existents sobre els beneficis per a la salut de diversos tipus d’activitats marítimes recreatives recollides durant el projecte MedPAN; i en segon lloc, després d’un breu “briefing” tècnic dels instructors a bord, els participants van anar a nedar i / o fer snorkel a una cala juntament amb els instructors que acompanyaven el grup. Aquesta experiència a la mar s’utilitza com a pas preliminar per avaluar els beneficis potencials per a la salut de la navegació, la natació i el snorkel en una reserva marina.

Beneficis potencials del snorkel per als pacients que pateixen o han patit un càncer

Aquest estudi pilot es va realitzar conjuntament amb el CAP de Roses, l’Institut Català d’Oncologia,  la Fundació Roses Contra el Càncer i el centre de busseig Poseidon de Roses. L’activitat es va realitzar el dissabte 5 d’octubre de 2019 a les aigües del Parc Natural de Cap de Creus, concretament a cala Lledó (Roses), a bord del vaixell del centre de busseig.

La selecció de pacients candidats a participar a l’activitat de snorkel a mar, es va fer de manera conjunta a través dels professionals del CAP de Roses i l’ICO amb l’ajuda de la Fundació Roses Contra el Càncer. En total varen ser 6 els pacients que van acceptar participar en el “projecte”; 5 dones i 1 home d’edats compreses entre els 29 i 59 anys i amb diagnòstics de càncer de mama, de tiroides i testicular.

Es van elaborar uns qüestionaris validats que contenien diverses preguntes per valorar, entre d’altres ítems, la sensació de benestar que pot produir la pràctica de snorkel en els pacients amb càncer, abans i després de realitzar l’activitat. A les dues setmanes de la sessió de snorkel, els pacients participants a l’activitat es varen reunir el dia 24 d’octubre al CAP de Roses amb professionals del CAP i investigadors a fi de crear un grup focal que permeti explorar l’experiència viscuda per complimentar les dades obtingudes a través dels qüestionaris.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR