El projecte el duen a terme investigadors de l'Institut de Ciències de la Mar (CSIC) i del grup de recerca SeaHealth de la UdG.
Coordinació:
Dr. Montserrat Demestre (ICM-CSIC) i Dr. Josep Lloret (UdG).
El projecte CriMa (Referència RTI2018-095770-B-100), finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, desenvoluparà una investigació pionera sobre dos dels hàbitats bentònics més emblemàtics i fràgils i al mateix temps més impactats per la pesca: els fons de crinoïdeus i els fons de maërl.
CriMa avaluarà el Bon Estat Ambiental dels hàbitats de crinoïdeus i de maërl per avançar així en la recuperació de la seva biodiversitat i de la seva salut, i identificarà els béns i serveis ecosistèmics que aquests fons ens proporcionen, especialment en forma d'aliments saludables rics en àcids grassos omega 3.
En concret la finalitat de CriMa té 4 objectius prioritaris:
La destrucció o degradació dels hàbitats marins, especialment per la peca, comporta la pèrdua de biodiversitat i dels béns i serveis associats, amb un impacte negatiu per al benestar i la salut de les persones. En aquest sentit, cal conservar els diferents béns i serveis que els ecosistemes marins ens proporcionen, alhora que es necessita un marc de valoració no només de caràcter econòmic i social sinó també enfocat a la salut de les persones.
El projecte es desenvoluparà en dues zones amb gran activitat de pesca artesanal i d'arrossegament: a nord la costa catalana i a sud la costa de Múrcia. A cada zona es contempla treballar en les àrees marines protegides del Cap de Creus i de Cabo de Palos.
Per a més informació, consulteu aquí.