És ben sabut que el peix i el marisc són una part important de la dieta Mediterrània, són una font de vitamines, minerals, proteïnes i també d’àcids grassos. Aquests últims han anat adquirint interès perquè són beneficiosos per a la salut humana i s’han realitzat nombrosos estudis que demostren que el consum de peix a llarg termini i de forma regular redueix el risc de contraure altres malalties (com ara el càncer, l'Alzheimer i malalties cardiovasculars)
Els àcids grassos omega-3 són un tipus de lípids de la família dels àcids grassos que el cos humà no pot sintetitzar i que, per tant, els ha d’incorporar a través de la dieta. Es troben a les espècies marines en forma, majoritàriament, d’àcid docosahexaenoic (DHA) i l’àcid eicosapentaenoic (EPA), i també en alguns vegetals terrestres (com la soja, les olives, la grana de lli i les nous) en forma d’àcid linolènic (ALA).
Tots els animals marins tenen omega-3, tot i que no en la mateixa proporció. Si en voleu trobar més informació http://www.oceanshealth.udg.edu/ca/que-son-els-acids-grassos-omega-3-i-on-es-tro.html