imatge fons header

Objectius del projecte

  • Avaluar el contingut en àcid grassos omega-3 de les espècies més preuades i pescades a la Costa Brava  amb els diferents mètodes de pesca utilitzats: arrossegament, teranyina/encerclament i pesca artesanal.
  • Valorar com la pesca pot condicionar els àcids grassos omega-3 que ens mengem. Per fer-ho, s’avaluaran els omega-3 de dues espècies de gran interès comercial com són el moll (roger) de fang i el de roca (o grapissar). L’estudi es porta a terme en dos fons diferents de la zona de Blanes: fons de roca i de grapissar. Aquests dos fons tenen característiques especials: el de fang és un hàbitat molt pertorbat per la pesca, mentre que el de grapissar encara manté una estructura més diversa.
  • Valorar els productes pesqueres a través dels omega-3 alternatius. Es recull el testimoni oral a diferents poblacions pesqueres de la Costa Brava sobre el coneixement d’espècies que anteriorment es consumien a la llar i que ara tenen poc valor comercial (sorell, melva…) per obtenir el coneixement que permeti trobar fórmules de cares a aprofitar aquestes espècies.
  • Informar sobre la importància dels omega-3 per a la salut humana tant pel que fa el risc cardiovascular com en la prevenció de determinats tipus de càncer i de malalties mentals.
  • Elaborar una Guia sobre l’omega-3 de la Costa Brava en la qual s’exposen els resultats del projecte, i que vol constituir una eina original i bàsica per què els resultats del projecte puguin ser útils per a la població.
  • Realitzar un seguit de tallers a les confraries, negocis de restauració, menjadors escolars i plantes de processament de peix per a divulgar resultats obtinguts durant el projecte.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR