L’objectiu global és la valorització de les espècies termòfiles per aconseguir donar-los-hi un valor gastronòmic i, per tant, de mercat. Per aconseguir-ho s’han perseguit els següents objectius:
Fer una diagnosi de la pesqueria d’espècies termòfiles poc preuades. Avaluar les captures i els arts de pesca utilitzats per a pescar les espècies termòfiles a la Costa Brava i de la seva qualitat (anàlisi del producte).
Proposar formes d’aprofitament sostenible i consum saludable de les espècies termòfiles.
Analitzar les millors maneres d’aprofitar les espècies de manera sostenible i saludable, incloent-hi la valorització del producte mitjançant receptes senzilles proposades per cuiners.
Incrementar el coneixement del valor nutricional i gastronòmic de les espècies termòfiles. Es portaran a terme uns tallers demostratius i xerrades en col·laboració amb cuiners, pescadors, instituts d'ESO i batxillerat, i l'Aula Gastronòmica de Roses.
Informar sobre la importància dels omega-3 per a la salut humana tant pel que fa al risc cardiovascular com en la prevenció de determinats tipus de càncer i de malalties mentals.
Elaborar un receptari per poder posar en pràctica les receptes a casa gràcies a la participació de cuiners de les comarques gironines.
Realitzar un seguit de tallers gastronòmics demostratius a l’Aula Gastronòmica de Roses per al públic en general i per a professionals del sector.
Dur a terme unes xerrades a diferents instituts de les comarques gironines, juntament amb pescadors, per donar a conèixer aquestes espècies i la seva importància gastronòmica als estudiants.