El primer objectiu d’aquest estudi ha estat avaluar l’impacte dels diferents arts de pesca artesanal sobre els recursos marins del Parc Natural del Cap de Creus i Golf de Roses, implicant els pescadors de manera directa, conscienciant-los de la problemàtica, per a que ells puguin tenir un paper clau en la conservació i recuperació de les poblacions del peix que comercialitzen.
A més, a partir de dades que s’han recollit des de 2008 fins a 2017 i entre 2021 i 2022, es pretén analitzar l’evolució temporal de les principals espècies d’interès pesquer de la zona, així com de les espècies vulnerables i/o protegides. Per tal de fer-ho, s’analitza el rendiment pesquer (captura per unitat d’esforç, CPUE).
Finalment, es vol aportar els resultats i recomanacions de l’estudi al Comitè de la Taula de Cogestió de la pesca artesanal del Cap de Creus per contribuir així a adoptar mesures i criteris de gestió per a la protecció i millora dels recursos marins explotats. Els resultats també serviran per al Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) del Parc Natural de Cap de Creus.